torstai 13. kesäkuuta 2019

Iso joukko valkoisia - ja pieni bonusylläri

Pennut ovat syntyneet đź’“

Raija mittaili Dinan lämpöjä kuten asiaan kuuluu, ja tiistaina 11.6. aamun lämmöt olivat vielä ihan normit, eli 37.5. Ei siis mitään kiirettä vielä. Kunnes illalla hän huomasi joitakin veritippoja lattialla ja huolestui tietysti kovasti. Olihan Dina siinä jo hiukan levottomana kierrellyt ja läähätellyt, mutta sehän nyt ei kovinkaan tavatonta viimeisellä viikolla (ja näillä helteillä) ole. Raija mittasi siinä illan lämmöt ja ne olikin jo 36,8

Mutta tuo, että tulee "kirkasta verta" ennenkuin synnytys oikeastaan on alkanut ei kuulosta hyvälle. Niinpä sitten lähdimme pienessä shokissa ja pelko persiissä tuhatta ja sataa päivystykseen.  Heti kun näin Dinan siellä,  niin mielestäni se näytti kovasti sille, että nyt on synnytys käynnissä, eikä sitä verta nyt mitenkään lainehtimalla tullut, enemmänkin sellaista  normin limaisen oloista pientä.. Ultrassa varmistui, että sydänten sykkeet näkyi selvästi, ja pentujen liikkeet samoin. Eläinlääkärin mielestä kohdunsuu oli myös auki (vaikka totesikin nauraen, että tai sitten hänellä on niin lyhyet sormet ettei edes yletä kohdun suulle asti)
Käynti päivystysvastaanotolla toi huojentavia uutisia

Huojennus oli siis valtava... siitäpä sitten ajelimme Raijan luo ja suunnittelimme, että josko keitellään teet tässä pentujen syntymään odotellessa. Dina kävi pentulaatikossa mallailemassa, että onko peitot paikoillaa.

Pentulaatikko kelpasi Dinalle, vaikka karva-alusta otettiinkin vielä pois tieltä.


No, ei sitten keitetty teetä -ei ehditty.. nimittäin siinä samassa Dina alkoikin työnnätellä jo aika reippaalla tavalla ja ennenkuin ehdimme juurikaan edes tajuta, että nyt oikeasti pennut ovat tulossa, syntyi ensimmäinen pentu, poika,  kohtuullisen helposti ja vaivattomasti. (ainakin siis meidän mielestä näytti sille, Dina olisi saattanut sanoa jotain muuta)
Muutama vauva on jo syntynyt

Kello oli tuolloin 23.04   Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin tuli seuraava poika, sitten taas heti kohta tyttö perään.

Aamu seitsemältä -  8 tuntia ensimmäisen syntymästä - syntyi viimeinen, se yhdeksäs... (niin luulimme) Kaikki meni kuin oppikirjasta, synnytys eteni sujuvasti ja Dina osasi heti hoidella pentuja kuin vanha tekijä.
Pieni lepotauko seuraavia odotellessa

Kaikki kolme, Dina, Raija ja minä olimme kyllä jo todella väsyneitä valvotun yön jälkeen. Ja huojentuneina että nyt on kaikki pennut hienosti maailmassa virkeinä ja reippaina, pääsimme siivoamaan pentulaatikon ja pesemään emän siistimmäksi synnytyssotkujen jäljiltä.
Minä lähdin kotiin aloittelemaan etätyöpäivää kohtuullisen pää sumussa ja Raija jäi pentulaatikon reunalle ihailemaan suurta katrasta -pää sumussa.

9.20 sain Raijalta tekstiviestin, että HUPSISTA, nyt tuli vielä yksi poika 💓 eli saimme sitten vielä yhden bonus-pojan lauman jatkeeksi.
Niinpä meillä onkin  nyt täys kymppipentue. Kuusi tyttöä ja neljä poikaa... Emä  ja pennut voivat hyvin... kasvattaja ja apukasvattaja ovat sen sijaan univelkaisia ja päät pyörällä...

Eli näin syntyi Mihela's S-pentue, 10 pientä valkkarivauvaa, virallinen syntymäpäivä on siis 12.6.

Onnellinen ja väsynyt Dina-mamma ja 9 pentua (yksi jossain piilossa).. Se hetki  kun minä lähdin kotiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti