lauantai 15. kesäkuuta 2019

Nukutaan ja syödään

Elämä pentulaatikossa on asettunut rauhalliseen nukutaan-syödään-nukutaan-syödään rytmiin.
Pikkuhiljaa Dinalla on maito alkanut kunnolla nousta ja pentujen painot lähteneet nousuun.
Maitobaarissa on koko ajan ruuhkaa

Dina on niin hyvä ja hellä äiti
 Dina on tosi hyvä äiti, hellästi ja rauhassa hoivailee lapsiaan. Ruuan kanssa se on hiukan passuuttanut itseään, henkilökunta on joutunut palauttamaan keittiöön joitakin ruoka-annoksia kun Prinsessalle ei ole kelvannut tarjoilut, vaan on tilannut uutta annosta.
Vuohenmaitohörpyt antaa potkua maidon tuloon.
Tänään viriteltiin uudet värikoodit, pehmeät hius-renksut villalankojen tilalle ja kynnet leikattiin ekaa kertaa. Pennuilla kasvaa kynnet nuppineulan teräviksi jo muutamassa päivässä, joten niitä saa ahkerasti olla lyhentämässä, että ei ikävästi pistele Dinan nisillä.

Tänään pennut tulivat 3 vrk ja Raija aloittaa "Bio Sensor"-ohjelman pentujen kanssa. Bio Sensor-ohjelman on tarkoitus stimuloida pennun aivojen synapsien kehitystä. Pentujen hermoston kehitys on hyvin aktiivista 3-16 vuorokauden iässä, ja Bio Sensor-ohjelma kohdistuu juuri tuohon ikäkauteen. Aivosolujen välisten synapsien määrällä on vaikutus koko hermorakenteeseen. Mitä enemmän koiralla on synapseja aivosolujen välillä, sitä enemmän sillä on mahdollisuuksia käyttää aivokapasiteettiaan.
Bio Sensor-ohjelma suoritetaan pennuille 3-16 vuorokauden iässä kerran päivässä. Ohjelman ärsykkeet eivät kuulu sen ikäisen pennun luontaisesti kohtaamiin ärsykkeisiin. Ohjelmaa ei toisteta useammin, sillä liiallinen stressaaminen aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. 

Pentu kerrallaan käydään kaikki viisi kohtaa läpi:
1. Kosketusärsyke
Kutitetaan pentua yhden tassun varpaiden välistä pumpulipuikolla. Ei ole väliä ilmaiseeko pentu tuntevansa ärsykkeen vai ei. Kesto 3-5 sekuntia.
2. Pystyasento (pää ylös)
Pidetään pentua molemmissa käsissä niin, että se on pystyasennossa, pää hännän yläpuolella. Kesto 3-5 sekuntia. 
3. Pystyasento (pää alas)
Kuten edellä, mutta pää alaspäin. Kesto 3-5 sekuntia. 
4. Selkäasento
Pidetään pentua selällään kämmenillä. Kesto 3-5 sekuntia. 
5. Lämpöärsyke
Asetetaan pentu mahalleen märälle, jääkaappikylmälle pyyhkeelle. Ei estetä pentua, jos yrittää ryömiä pois alustalta. Kesto 3-5 sekuntia.

Pigmentit on tummuneet nopeasti, nyt jo nenät ja tassunpohjat on monilla mustat

Mahat täynnä on hyvä ottaa unet -kunnes seuraava nälkä ylllättää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti